Kunskapsbank

Tre tips för en framgångsrik webbstrategi

Målet för en webbstrategi är vanligtvis att forma en plan så att webbnärvaron och webbplatsen kan bidra till att stärka varumärket och öka försäljningen.

I synnerhet för mindre verksamheter kommer man långt bara genom att lösa tre uppgifter.

1. Led in trafik till sajten, tex med hjälp av sökmotoroptimering, Google Ads, sociala medier eller nyhetsbrev.

2. Innehåll med kvalitet. Ha ett tillräckligt bra innehåll så de stannar kvar på sajten och inte bara vänder i dörren. Här ingår både text, bild, nyheter samt användarvänlighet med en snabb sajt och enkelhet att hitta.

3. Tydliga CTA – Call to Action som uppmanar besökarna att ta en kontakt eller rentav lägga en order direkt på sajten. Om dina besökare inte ger sig till känna på något vis blir de nog inte din kund.

Vartefter din verksamhet växer är det egentligen bara att skala upp på dessa tre grundläggande moment. Det kan tex handla om att ha en mer kvalificerad webbanalys. Större resurser på innehåll och sociala medier. Fler sökord och en högre ambitionsnivå i SEO-arbetet. Tydligare uppföljningar med KPIer, nyckeltal så du mäter effekten av det du gör.

Några fördjupande artiklar på detta kan vara:
– Webbstrategi – Börja med varumärke och målgrupp
– Varför sökmotoroptimering (SEO) bör ingå när man gör hemsida
– Landningssidor som konverterar, ökar upplevelsen och stärker SEO’n
– Sociala medier – 10 tips för mindre företag

Vi rekommenderar alltid sökmotoroptimering som en naturlig del i företagets webbstrategi med målet att stärka varumärket, nå ut till nya kunder och få en ökad försäljning via webbplatsen.

På AdCrea har vi sedan 2003 erfarenhet av att hjälpa mindre företag med webbstrategi, webbproduktion och marknadsföring. Med en tydlig och genomtänkt webbstrategi får du en konkurrensfördel!

Kan vi hjälpa dig?

Lär dig mer

Fler artiklar

Kan vi hjälpa dig?