Kunskapsbank

Marknadsföring för nyföretagare – 10 tips med en mindre budget

Attityden hos en del är att man inte sysslar med marknadsföring, att man bara får jobba via kontakter. Man kan förstå att t.ex. den som startar eget eller är småföretagare har en begränsad budget, men egentligen är det mycket som går att göra utan en hög budget för marknadsföring.

I den här artikeln ger vi några tips på hur du kan tänka när du jobbar med en liten budget eller är i start-up fas, håll i slantarna!

1. Var aktiv på sociala medier
LinkedIn är en av de plattformar som är perfekt lämpad för nätverkande B2B. LinkedIn har över 600 millioner användare spritt över 200 länder. Här kan du ta kontakt med potentiella kunder, partners och kollegor. Och givetvis, låt innehållet på hemsidan och i e-postutskicket också spridas på Facebook och Instagram.

2. Nöjda kunder – Dina bästa ambassadörer
Kunderna, användarna och alla som redan älskar din tjänst och dina produkter är en nyckel framåt. Kan du underlätta för dem att sprida värde ditt företag tillför? Håll dina åtaganden och överträffa förväntningarna så blir hela livet som mycket roligare! Och orderboken välfylld!

3. Håll en hög kvalitet på ditt innehåll!
Att skapa innehåll anpassat till din målgrupp är ett effektivt sätt att visa att du är kunnig och generös med kunskap. Om du inte känner för att skriva själv, kolla om det finns någon som känner bland dina kollegor, som kanske kan skriva något inlägg i veckan på er webbplats och i sociala medier. Kom ihåg, huvudsaken är att det du publicerar tillför ett värde eller svarar på en fråga som din målgrupp kan ha.

4. Visitkort håller länge än
Det finns de som säger att visitkorten har spelat ut sin roll, men icke! Visst, människor du träffar kan troligtvis få tag i dina uppgifter på andra sätt, och till exempel kontakta dig via sociala medier. Men med ett snyggt och professionellt visitkort som sticker ut kan du fortfarande lämna ett avtryck hos den du möter.

5. Vårda ditt nätverk, utvidga det!
Det tjusiga med nätverk är ju att det bygger på gemenskap där man stöttar varandra och skapar förtroende. Om det dessutom är ett nätverk där man konkret skapar affärsmöjligheter är ju det att bra sätt att bygga en plattform för sin verksamhet. BNI är ett sådant nätverk.

6. Nyhetsbrev och epost funkar om man jobbar smart
Men säkerställ att du tillför ett värde och spamma inte mottagarna. Bygg upp din adresslista med tiden, erbjud de som besöker din sajt att börja prenumerera på ert nyhetsbrev. Varva erbjudanden med kunskap och nyttig information som är intressant för din målgrupp. Nyhetsbrev i kombination med publiceringar på hemsidan och aktivitet i sociala medier är kraftfullt.

7. Begreppet gerillamarknadsföring är fortfarande intressant
Finns inte pengarna får man jobba kreatovt. Vad skulle din målgrupp få upp ögonen för? Satsa på att vara underhållande och sticka ut. Det kan vara dyrt att ställa ut på mässa, så testa att gå som besökare och sök tillfälle att etablera nya kontakter.

8. Underlätta för besökarna på webbplatsen att agera
Att använda CTAs (Call to Actions) är ett jättebra sätt att uppmana dina kunder till att just genomföra de saker som du vill att de ska göra när de ser din annons eller hemsida. Köp nu, läs mer, bli medlem är några exempel på vanliga CTAs. Vissa konsumenter blir avskräckta av en ”Köp nu”-knapp och behöver en snällare variant som ”Läs mer” för att våga klicka sig vidare.

9. Börja med webbanalys med Google Analytics
Ett smart drag är att koppla gratistjänsten Google Analytics till din webbplats. Då kan du följa framstegen du gör inom marknadsföringsarbetet och även hitta förbättringar som ger ännu bättre resultat. På Google Analytics ser du till exempel hur trafiken från Google, sociala medier eller nyhetsbrev går till din webbplats.

10. Jobba med videos, det är enklare är någonsin
Att skapa videos behöver inte vara speciellt svårt. Grundläggande, gör en storyboard, ställ in belysning och ljud. Och se till att ta några provfilmningar för att se till att allt fungerar. Som allt arbete med innehållsmarknadsföring, huvudsaken är att du skapar ett värde eller tillför något som din målgrupp behöver.

Marnadsföring måste inte betyda hög budget
Nu har du fått några sätt du kan testa. Det krävs en investering av engagemang och tid men har du inte fullt upp idag så kan det vara ett ypperligt sätt att skaffa nya kunder på.

Som vanligt finns det inga genvägar, inte heller när det gäller marknadsföring. Testa dig fram, mät dina resultat och prova nya sätt. Och du, glöm inte bort att ha roligt under resans gång.

Fira dina framgångar. Vi håller på dig!

Kan vi hjälpa dig?

Lär dig mer

Fler artiklar

Kan vi hjälpa dig?