Webbanalys - Att mäta är att veta

Webb & Strategi sedan 2003

Mät, analysera och förbättra!

Webbanalys handlar om veta vad man gör på webben. Det är något mer än att bara hålla upp ett finger och känna vart det blåser. En bra webbanalys ger bra beslut!

Det är svårt att prata om webbanalys utan att också prata data, trafikvolym och besökarbeteenden.

Webbanalys med Google Analytics

Google Analytics är ett kraftfullt gratis verktyg för att mäta trafik till och beteende på din hemsida. Du får en inblick i hur kunderna kommer till din webbplats och hur de navigerar på sajten. Du kan också se statistik över populära sökord, hur länge besökarna stannar på din webbplats, vilken del av din webbplats som får flest besök och mycket mer.

Ofta hjälper vi våra kunder med analys och sätter upp anpassade instrumentpaneler (dashboards) så man enkelt kan jämföra viktiga nyckeltal, KPI:er. Bland det viktigaste är att mäta hur besökare agerar (konverterar) och når olika mål tex att fylla i formulär eller lägger en order.

Andra verktyg för webbanalys

Några man kan nämna är Google PageSpeed Insights, Google Search Console och Google Tag manager. Många jobbar med Heatmaps på Hotjar och vanligt är också något verktyg för sökorden tex WebCeo, RankMaths, Ahrefs eller Majestics.

Webbanalys bidrar till lönsamhet och affärsnytta

Att kunna lita på sina webbanalyser är viktigt. För att kunna ta datadrivna beslut så måste man ha korrekt data.

Varför är det då viktigt att analysera hur dina besökare hittar till din webbplats? Jo, när du väl förstår vilken kanal och marknadsföring som faktiskt driver konverterande trafik till din sida så blir det enklare att göra optimeringar och ta beslut om vilka kanaler som ska få del av budgeten och vart man kan låta bli att synas.

Mät bara det mest relevanta, det är lätt att drunkna i data. Fundera därför ut vilka mätetal som ger mest nytta, och prioritera dem. Vad är det viktigaste som händer på din sajt och hur kan du mäta det.

Framgång är en resa inte ett mål så också när det gäller webbanalys! Vi hjälper dig gärna forma en webbstrategi med målet att mäta, utvecklas och lyckas på nätet!

Kan vi hjälpa dig med webbanalys och Google Analytics?

Vi på AdCrea i Borås kan webbanalys och har jobbat med webb sedan 2003. Vi hjälper dig forma en strategi som både inkluderar webb och varumärke! Vi vänder oss främst till mindre och medelstora företag, utgår från Borås och är verksamma i hela Sverige.

Kan vi hjälpa dig?

Mer om webbstrategi

Vi erbjuder tjänster för webbproduktion, marknadsföring och webbstrategi. Vi hjälper företag att utvecklas och dra nytta av webben. Här är några förslag på sidor att besöka om du vill veta mer om vårt erbjudande.