Marknadsföring

Webb & Strategi sedan 2003

Marknadsföring på webben som ger resultat!

Målet på webben är oftast att stärka varumärket och få fler kunder och orders. Så det är med det målet i sikte man behöver sätta upp en plan och budget för sin marknadsföring.

Vi rekommenderar alltid att man tar ett samlat grepp om varumärke, målgrupp och vad som är syftet med webbplatsen samt formar en webbstrategi innan man startar marknadsföring.

Målet – Att synas där målgruppen finns

Marknadsföring som ingen ser är meningslös, nästan lika meningslöst är att satsa resurser och visa upp sitt erbjudande för personer som inte är potentiella kunder.

För att lösa detta behöver man först identifiera sin målgrupp och sedan förstå i vilka kanaler eller media de rör sig i för att där ha en exponering.

Är min marknadsföring kostnadseffektiv?

Så räcker det ju inte att exponera sitt erbjudande för målgruppen, personerna måste ju också agera. Dessutom måste de agera eller konvertera i sådan omfattning att marknadsföringen lönar sig.

Till viss del kan man förutse och forma en strategi, men i de flesta fall kommer man behöva jobba experimentellt och pröva sig fram för att hitta en optimal marknadsföring. Och sedan går det inte lång tid så behövs nya anpassningar och justeringar.

Sökmotoroptimering (SEO) lägger grunden 

Med SEO når du potentiella kunder i det ögonblick som de gör sökningar och är intresserad av din produkt eller tjänst. Dvs kunden söker upp dig och tar en kontakt istället för att du behöver jaga dem.

Med Google Ads kan du forma en flexibel exponering

Ibland är det svårt att synas bra på konkurrentutsatta sökord och med Google Ads är du mer flexibel vid kampanjer och du kan styra innehållet mer exakt. Men det gäller att hitta sin budget och optimera det som löner sig.

Sociala medier är en självklarhet

För några år sedan var det omdiskuterat, men nu är det en självklarhet att finnas med på sociala medier. I de allra flesta fall vill man åtminstone synas på Facebook, Instagram och Linkedin. 

Behöver du hjälp med marknadsföring på webben?

Vi på AdCrea i Borås kan marknadsföring och har jobbat med webb sedan 2003. Vi hjälper dig forma en balanserad marknadsföring som når målgruppen! Vi vänder oss främst till mindre och medelstora företag, utgår från Borås och är verksamma i hela Sverige.

Kan vi hjälpa dig?

Mer om marknadsföring på webben?

Vi erbjuder tjänster för webbproduktion, marknadsföring och webbstrategi. Vi hjälper företag att utvecklas och dra nytta av webben. Här är några förslag på sidor att besöka om du vill veta mer om vårt erbjudande.