Sökoptimering (SEO) lönar sig!

Webb & Strategi sedan 2003

Sökmotoroptimering (SEO) ger ökad synlighet på Google!

Vi rekommenderar alltid sökmotoroptimering som en naturlig del i företagets webbstrategi med målet att stärka varumärket, nå ut till nya kunder och få en ökad försäljning via webbplatsen.

Mer än 80% av alla köpbeslut föregås av en sökning på Google. Med SEO når du potentiella kunder i det ögonblick som de gör sökningar och är intresserad av din produkt eller tjänst. Dvs kunden söker upp dig och tar en kontakt istället för att du behöver jaga dem.

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering innebär att en hemsida optimeras så Google har enkelt att indexera den och att den visas så högt upp som möjligt i det organiska sökresultatet på Google. 

Mycket enkelt jobbar man med:
– Webbplatsen behöver rent tekniskt vara korrekt byggd.
– Sökord och texter behöver komma med på bra sätt så Google kan tolka sajten
– Det krävs i de flesta fall inlänkar som hjälper Google att se sajtens värde.

Hur går ett SEO-projekt till?

Lite förenklat kan man tala om tre steg:
1. Det är viktigt att ha med SEO i tänket redan från början i webbprojektet, t.ex. med sökordsanalys och struktur med tänkta målsidor. Då blir det enklare att få med det som krävs för att synas bra på Google.

2. I genomförandet är det viktigt att jobba med texter, meta-taggar och rubriksättning. Och vid lansering kan man börja se på en länkstrategi både internt på sajten, men också externt från andra webbplatser.

3. Löpande får man sedan följa hur Google indexerar sajten med undersidor och på det får man göra ytterligare insatser på sökfraser som inte nått de placeringar man satt som mål.

SEO är en investering som kräver långsiktighet

Senaste åren så har Google brukat indexera nytt innehåll inom någon dag. Däremot kan det ta lite tid att få en hög placering och nå första sidan på Google även om man gjort allt rätt.

Framgång handlar oftast inte om att lyfta enskilda sökord till en hög placering, snarare handlar det om att långsiktigt jobba med ett starkt innehåll för att öka den totala trafikmängden från Google. I verkligheten görs de flesta sökningar på sökfraser bestående av 2-4 begrepp.

Google älskar text och webbplatser som är levande utvecklas och hålls uppdaterade, så börja direkt så kommer resultaten inte låta vänta på sig!

Eftersom Google ofta ändrar sina algoritmer för ranking av webbplatser behöver man följa utvecklingen för att nå och bibehålla ett bra resultat.

Sökmotoroptimering kan med fördel kombineras med Google Ads

Det finns några skäl till att man utöver SEO också vill synas med Google Ads.
– Det kan vara sökord som är mycket konkurrensutsatta
– Man vill synas på en mycket stor sökordsvolym.
– Man behöver flexibiliteten för kampanjer och erbjudanden.
– Med en annons kan man styra mer hur budskapet formuleras och ser ut.

Får vi hjälpa dig med SEO för en ökad synlighet på Google?

Vi på AdCrea i Borås kan sökmotoroptimering (SEO) och har jobbat med webb sedan 2003. Vi hjälper dig forma en balanserad marknadsföring som når målgruppen! Vi vänder oss främst till mindre och medelstora företag, utgår från Borås och är verksamma i hela Sverige.

Kan vi hjälpa dig?

Mer om marknadsföring på webben?

Vi erbjuder tjänster för webbproduktion, marknadsföring och webbstrategi. Vi hjälper företag att utvecklas och dra nytta av webben. Här är några förslag på sidor att besöka om du vill veta mer om vårt erbjudande.