Sociala medier - Nå din målgrupp

Webb & Strategi sedan 2003

Sociala medier – Facebook, Instagram & Linkedin osv…

Eftersom mer än 90% använder sociala medier regelbundet hör det till att forma en plan för hur man vill synas i dessa kanaler.

En smart närvaro på sociala medier hjälper dig bygga varumärke och nå ut till din målgrupp. Så ta fram en digital strategi och plan med utgångspunkt i er verksamhet, erbjudande och den målgrupp ni vänder er till.

Var finns din målgrupp?

Först behövs någon sorts analys för att identifiera målgruppen och vilka sociala medier den använder. Målet är finnas där din målgrupp är och tillhandahålla ett innehåll som gör att de intresserar sig för det du erbjuder.

Börja i liten skala och testa dig fram!

I de flesta fall brukar vi rekommendera att inte börja i alla kanaler samtidigt. Börja hellre i mindre skala, utvärdera och växla upp vartefter.

På Facebook händer inte mycket om man inte marknadsför sina inlägg för att få trafik. Har du en verksamhet som funkar visuellt är ju Instagram det självklara valet. Är din målgrupp mer professionell eller B2B så kanske LinkedIn borde vara första valet för dig.

Några trender just nu för Sociala medier

En viktig insikt är att yngre personer inte är lika intresserade av Facebook, men 90-talister och äldre är starka på Facebook. Omvänt finns inte 90-talister och äldre i lika hög utsträckning på Snapchat och Tiktok. Sju av tio skolbarn följer någon typ av influencer på sociala medier.

På Linkedin finns företrädesvis de som har arbetat hemifrån, tjänstemän, högskoleutbildade, de i höginkomsthushåll och de i storstäder. Det är nog därför många anser att Linkedin är en bra plattform om man vill nå ut professionellt i ett yrkesnätverk.

Detta är några axplock från rapporten ”Svenskarna och Internet 2021”
Kanske den enklaste slutsatsen är att Internet och Sociala medier utgör en oerhörd påverkan i våra liv. Att finnas där med en stark webbnärvaro är uppenbart det logiska för alla som vill nå ut. 

Får vi hjälpa dig nå ut på sociala medier?

Vi på AdCrea i Borås kan sociala medier och har jobbat med webb sedan 2003. Vi hjälper dig forma en balanserad marknadsföring som når målgruppen! Vi vänder oss främst till mindre och medelstora företag, utgår från Borås och är verksamma i hela Sverige.

Kan vi hjälpa dig?

Mer om marknadsföring på webben?

Vi erbjuder tjänster för webbproduktion, marknadsföring och webbstrategi. Vi hjälper företag att utvecklas och dra nytta av webben. Här är några förslag på sidor att besöka om du vill veta mer om vårt erbjudande.