Nyheter & Trender

Webb & Strategi sedan 2003

Konverteringsoptimering, vad är det?

dec 27, 2021

Konverteringsoptimering är ett begrepp som många hört men där det också finns frågor och funderingar.

Konverteringsoptimering handlar om att få besökare på din webbplats att agera, dvs göra något du vill att de ska göra på din sajt. I de flesta fall vill man att de på ett eller annat sätt ska ge sig till känna. Man vill omvandla besökarna till kunder!

Mycket förenklat en resa med tre avgörande punkter för att nå målet:
1. De behöver hitta till din sajt.
2. Besökarna måste bestämma sig för att stanna kvar på sajten och inte lämna den direkt.
3. Efter att ha läst och kikat runt behöver de agera, konvertera!

Det kan handla om att få besökarna att ta kontakt, klicka vidare och läsa en artikel, köpa en produkt eller tjänst, registrera sig för nyhetsbrev eller ladda ner ett dokument. Få besökarna på din sajt att göra det du vill att de ska göra helt enkelt!

Genom att arbeta aktivt med konvertering och att förbättra konverteringsgraden blir fler av besökarna på din webbplats betalande kunder.

Eller med andra ord, konverteringsoptimering hjälper så en större andel av besökarna på din sajt tar stegen i tratten som gör dem till nya kunder. På AdCrea vänder vi oss till små och medelstora företag med en utarbetad metod som hjälper i en inledande analys som vi sedan konkretiserar och anpassar i samråd med er för att nå er målgrupp.

Få saker är så stimulerande som när feedbacken från ett genomfört webbprojekt med konverteringsoptimering och webbstrategi blir att kunden återkommer och berättar om en ökning av antalet förfrågningar, orders och nya kunder från hemsidan!

Ta en kontakt så kan vi tillsammans se hur du kan få fler kunduppdrag via hemsidan.

Läs mer om konverteringsoptimering:
– Konverteringsoptimering förvandlar besökare till kunder
– Inbound marketing – Låt kunderna komma till dig!
– Call to Action – Tips för fler leads
– ABM – Ställ in siktet på de kunder du helst vill jobba med

Angränsande tjänster vi erbjuder:
– En stark webbstrategi är grunden för att lyckas på webben
– Webbanalys och en workshop hjälper att komma igång
– Sökmotoroptimering hjälper till ökad trafik från Google

Fler nyheter

Trendspaning – Webbtrender 2024 att ha koll på!

Vid årsskiftet är det dags att fundera på trender vi sett och trender som kommer, här listar vi några webbtrender för 2024. I vår trendspaning med webbtrender för 2024 hittar du bl.a. Lågkonjunkturen verkar fortsätta, vad göra? EU’s GDPR och DMA ställer nya krav t.ex....

läs mer

AdCrea AB nu två år – Va kul!

Ytterligare ett år till ända, med möjlighet till nya insikter och reflektioner. Omsättningen har ökat och fler kunder och nya projekt har kommi till. Här kommer några reflektioner och en summering efter ett andra år för AdCrea AB - Webb & Strategi! Några...

läs mer

Ny artikel i Kunskapsbanken – Lyckas med nyhetsbrev

Det finns en föreställning att epost bara är spam och att det inte funkar som marknadsföringskanal, det stämmer inte om man jobbar smart! Tipsar här om en artikel i kunskapsbanken hur du kan jobba smart med epostmarknadsföring och nyhetsbrev med e-post....

läs mer

Så handlar du upp SEO-projekt!

Det är en utmaning att handla upp och lyckas med webbprojekt, SEO-projekt är inget undantag. Tipsar om en artikel hur man handlar upp SEO-projekt och lyckas med Sökmotoroptimering. Möter från tid till annan de som känner att SEO-arbetet inte blivit vad man hoppats....

läs mer

Nyhetsarkiv

Kan vi hjälpa dig?