Nyheter & Trender

Webb & Strategi sedan 2003

Nu i mars 2024 gör Google en större uppdatering för att stärka kvaliteten på sökresultaten

mar 10, 2024

5/3-24 gick Google ut med information om en större uppdatering för att stärka kvaliteten på sökresultaten. Nya algoritmer ska minska ”ohjälpsamt” innehåll med 40 %.

Google säger: ”Vi förväntar oss att kombinationen av den här uppdateringen och våra tidigare ansträngningar ackumulerat kommer att minska lågkvalitativt, ooriginalt innehåll i sökresultaten med 40 %.” Google säger att de ger två månaders varsel om denna policy och kommer att börja vidta både automatiska och manuella åtgärder mot detta missbruk om två månader dvs 5:e maj.

Bland åtgärderna märks:

  • Man skärper sin policy mot spammigt innehåll
  • Förbättrar rankingalgoritmerna
  • Gör åtgärder mot missledande användning av domäner som löpt ut
  • Minskar betydelsen av inlänkar

Så hur jobba seriöst med SEO framöver:

  • Jobba trovärdigt med innehåll som håller hög kvalitet
  • Säkerställ att det du publicerar är till nytta för din målgrupp
  • Kopiera inte innehåll och var försiktig när du använder AI för att generera text.
  • Väg in i ditt SEO-arbete att betydelsen av inlänkar minskar

I den här uppdaterade artikeln i vår Kunskapsbank ger vi mer innehåll och analys på detta med förslag hur du kan jobba långsiktigt och hållbart för en stark synlighet på Google. Varför och hur bli en expert i Googles ögon.

Google: ”Vi tror att dessa uppdateringar kommer att minska mängden lågkvalitativt innehåll på Sök och skicka mer trafik till hjälpsamma webbplatser av hög kvalitet.”

Fler nyheter

Trendspaning – Webbtrender 2024 att ha koll på!

Vid årsskiftet är det dags att fundera på trender vi sett och trender som kommer, här listar vi några webbtrender för 2024. I vår trendspaning med webbtrender för 2024 hittar du bl.a. Lågkonjunkturen verkar fortsätta, vad göra? EU’s GDPR och DMA ställer nya krav t.ex....

läs mer

AdCrea AB nu två år – Va kul!

Ytterligare ett år till ända, med möjlighet till nya insikter och reflektioner. Omsättningen har ökat och fler kunder och nya projekt har kommi till. Här kommer några reflektioner och en summering efter ett andra år för AdCrea AB - Webb & Strategi! Några...

läs mer

Ny artikel i Kunskapsbanken – Lyckas med nyhetsbrev

Det finns en föreställning att epost bara är spam och att det inte funkar som marknadsföringskanal, det stämmer inte om man jobbar smart! Tipsar här om en artikel i kunskapsbanken hur du kan jobba smart med epostmarknadsföring och nyhetsbrev med e-post....

läs mer

Nyhetsarkiv

Kan vi hjälpa dig?