Nyheter & Trender

Webb & Strategi sedan 2003

Webbtrender på Google – Några viktiga saker just nu för din webbstrategi!

jun 12, 2024

Just nu är det flera webbtrender som berör Google som är viktiga att uppmärksamma för att hålla sig uppdaterad och effektiv på nätet.

Nedan några av rubrikerna som vi reder ut mer på djupet i denna artikel:
Webbtrender – Google, några viktiga saker för din webbstrategi!

Äldre Google Analytics data försvinner 1/7-2024

Föregående version, Google Analytics Universal stängde ju ner juli 2023 och nu 1/7-24 försvinner all data knutet till dessa konton.

Google läckte över 2000 dokument om algoritmerna för sin ranking i maj 2024

Eller rättare sagt, nu i maj blev läckan känd och uppmärksammad. Det mesta som framkommit så långt är faktorer som varit kända eller åtminstone man kunnat ana har inverkan på hur olika webbplatser placerar sig vid organiska sökningar på Google.

Google gjorde en större uppdatering i mars, hur har det gått?

5/3-24 gick Google ut med information om en större uppdatering för att stärka kvaliteten på sökresultaten. Nya algoritmer ska minska ”ohjälpsamt” innehåll med 40 %.

Google Ads – Har du uppdaterat så inte dina kampanjer begränsas av nya GDPR-regler?

Nya regelverket trädde i kraft redan i mars 2024 så kanske har du mötts av detta meddelande ”Använd samtyckesläge för att se till att din annonsmätning fortsätter att fungera”.

Google låter AI svara direkt – Förändrar sökbeteenden

AI-översikter innebär att Google själva genererar ut ett svar på din fråga till dig direkt i sökresultatet, baserat på flera olika källor från Googles index.

Så vad göra på dessa webbtrender från Google?

Även fortsatt har ju Google en stor betydelse inom marknadsföring både för att stärka sitt varumärke och i det direkta arbetet att få nya kunder och en ökad försäljning. Så att följa det som sker på Google och se möjligheterna och ev handlingsplan som kan behövas är smart!

Fler nyheter

Trendspaning – Webbtrender 2024 att ha koll på!

Vid årsskiftet är det dags att fundera på trender vi sett och trender som kommer, här listar vi några webbtrender för 2024. I vår trendspaning med webbtrender för 2024 hittar du bl.a. Lågkonjunkturen verkar fortsätta, vad göra? EU’s GDPR och DMA ställer nya krav t.ex....

läs mer

AdCrea AB nu två år – Va kul!

Ytterligare ett år till ända, med möjlighet till nya insikter och reflektioner. Omsättningen har ökat och fler kunder och nya projekt har kommi till. Här kommer några reflektioner och en summering efter ett andra år för AdCrea AB - Webb & Strategi! Några...

läs mer

Ny artikel i Kunskapsbanken – Lyckas med nyhetsbrev

Det finns en föreställning att epost bara är spam och att det inte funkar som marknadsföringskanal, det stämmer inte om man jobbar smart! Tipsar här om en artikel i kunskapsbanken hur du kan jobba smart med epostmarknadsföring och nyhetsbrev med e-post....

läs mer

Nyhetsarkiv

Kan vi hjälpa dig?