Nyheter & Trender

Webb & Strategi sedan 2003

Tipsar här om en artikel i ämnet tillgänglighet för webbplatser.

apr 30, 2024

Står du inför ett nytt större webbprojekt så bör du ta med tillgänglighet som en faktor i webbprojektet. I synnerhet om du driver en större verksamhet som kommer omfattas av nya lagen som gäller från juni 2025.

En ny lag, European Accessibility Act (EAA), kommer att påverka produkter och tjänster från 28/6-25. Lagen innebär att företag med fler än 10 anställda och över 2 milj € i omsättning behöver se till att webbplatser, tjänster och produkter är tillgängliga och användbara för alla kunder.

Tillgänglighet, och mer specifikt tillgänglighetsanpassning, innebär att göra något tillgängligt för en så bred målgrupp som möjligt. Har du en affär vill du göra den tillgänglig för hela din målgrupp, också för dem som sitter i rullstol. I synnerhet enkelt avhjälpta hinder vill man åtgärda.

Läs mer här om tillgängliga webbplatser.

Lagen innebär att företag behöver se till att webbplatser, tjänster och produkter är tillgängliga och användbara för alla kunder. Resultatet av en ökad tillgänglighet blir helt enkelt bättre produkter och tjänster, samt en större målgrupp. Detta är något alla kommer kunna dra nytta av.

Fler nyheter

Trendspaning – Webbtrender 2024 att ha koll på!

Vid årsskiftet är det dags att fundera på trender vi sett och trender som kommer, här listar vi några webbtrender för 2024. I vår trendspaning med webbtrender för 2024 hittar du bl.a. Lågkonjunkturen verkar fortsätta, vad göra? EU’s GDPR och DMA ställer nya krav t.ex....

läs mer

AdCrea AB nu två år – Va kul!

Ytterligare ett år till ända, med möjlighet till nya insikter och reflektioner. Omsättningen har ökat och fler kunder och nya projekt har kommi till. Här kommer några reflektioner och en summering efter ett andra år för AdCrea AB - Webb & Strategi! Några...

läs mer

Ny artikel i Kunskapsbanken – Lyckas med nyhetsbrev

Det finns en föreställning att epost bara är spam och att det inte funkar som marknadsföringskanal, det stämmer inte om man jobbar smart! Tipsar här om en artikel i kunskapsbanken hur du kan jobba smart med epostmarknadsföring och nyhetsbrev med e-post....

läs mer

Så handlar du upp SEO-projekt!

Det är en utmaning att handla upp och lyckas med webbprojekt, SEO-projekt är inget undantag. Tipsar om en artikel hur man handlar upp SEO-projekt och lyckas med Sökmotoroptimering. Möter från tid till annan de som känner att SEO-arbetet inte blivit vad man hoppats....

läs mer

Nyhetsarkiv

Kan vi hjälpa dig?